FAház

FAház

Soha ne bízz a szakemberek ígéretében!

2017. szeptember 23. - dulig

Ez egy rendhagyó bejegyzés lesz. Nem lesz benne kép! A poszt azért született meg, mert már elegem van abból, hogy a szakik megígérik, hogy ekkor meg akkor jönnek és aztán meg nem, vagy jönnek de csak a fél munkát végzik el. Lássuk, hogy mivel van gondom:

1. villanyszerelő:

A villanyszerelőnek szóltam már többször is, hogy csinálja meg végre a bejövő kábelnek a csövezését, valamint az emeleti fürdőszoba és tároló spot lámpáinak a vezetékezését és fedődobozait. Hiába hívom, sms-ezek, nem jelez vissza. Aztán másik számról felhívva már persze felveszi. Megígéri, hogy jön. Jött is, de a bejövő kábelezést megint nem csinálta meg.

2. ácsok:

Ők három hete nem jönnek, pedig hiányzik a vécé mögött a lambéria, a vécében, az emeleti fürdőben a gipszkarton. Ezek nélkül nem tudom megcsinálni a padló szigeteléseket. Úgy volt, hogy ők is jönnek hétfőn vagy kedden. Nem jöttek.

Csütörtökön kellett volna jönnie az esztrichesnek, akit le kellett, hogy mondjak a fent említett munkák el nem készülte miatt. Most a kivitelező fog betonost szerezni, ha végre befejezik a félbehagyott munkát. Kezd ebből már elegem lenni...

-g-

Padló szigetelése

2017. szeptember 17. - dulig

Pénteken megérkezett a padlóhoz rendelt szigetelés. A kiírt anyag Austrotherm AT-N150-es lett volna 7 cm vastagságban, de a Piramis Építőház nem ígérte, hogy a héten ki tudják szállítani (volt rá 5 napjuk). Mivel a beton a következő hét csütörtökén jön (ezt az időpontot nem lehet csak úgy tologatni), ezért sürgősen szigetelőanyagot kellett venni. A Dr. Tüzépnél ígérték, hogy a héten meglesz a kiszállítás, úgy is lett, péntek délben megjött a teherautó egyenesen a gyárból, Jászberényből. Mivel nem volt Autrotherm, így maradt az, amit sikerült szerezni. Egy magyar gyártó, magyar terméke az Graymix Greytherm JC-150. 13 bála 3 cm-es, 18 bála 4 cm-es és egy bála 2 cm-es.

img_20170917_192352.jpg

Még aznap elkezdtem lerakni a hálószobába. Előtte viszont helyet kellett csinálni, mert ott voltak még a falszigetelés bálái. Azok mentek az emeletre fel. Nem volt egyszerű. Aztán jött a takarítás, mert olyan mocsok volt, hogy úgy nem lehetett dolgozni. Ipari porszívóval szinte az egész házat fel kellett takarítani.

A lerakást két rétegben terveztem. Az első a 3 cm-es anyag, mert a padlón futó kábelek csöveit el lehet rejteni benne, így a második réteget keresztbe rakva eltakarja és nem kell bevágdosni. 

img_20170917_192412.jpg

img_20170917_192436.jpg

Szombaton maradt a hálószoba befejezése és a fürdőszoba készre csinálása. Egyedül nem olyan jó móka, viszont senki nem zavart közben.

img_20170917_192446.jpg

Vasárnap már marhára fájtak a térdeim és combjaim, de maradt még feladat. Mivel B is segített, így a "pókhálós" nappali, étkező, konyha kombóval sikerült végezni délután ötre.

img_20170917_192509.jpg

img_20170917_192528.jpg

Hátra van még az előszoba, a lépcsőház és a vécé, valamint az emeleti fürdőszoba és tároló, ehhez még anyagot kell vennem hétfőn. A végén pedig az egész polietilén fóliával való takarása jelenti a munka végét.

-g-

Lazurozás III.

2017. szeptember 17. - dulig

Elkészült a ház négy fő oldalának (eleje, hátulja, jobb és bal oldala) a lazúrozása két rétegben. Hátra van még a terasz második rétege, a terasz tetejének két rétege, valamint a két tető találkozása mindkét oldalon.

süti beállítások módosítása